گسکت کلینگریت چیست؟

فهرست مطالب

گسکت کلینگریت چیست؟

گسکت کلینگریت

(KLINGERIT)، واشر کلینگریت یا واشر نسوز برای پر کردن فضای خالی بین دو قطعه مثل فلنج و یا دیگر قطعات استفاده می شود و به صورت برگه یا ورق های سیم دار یا بدون سیم می باشد. در واقع گسکت نوعی درزگیر با درز بند است و هدف از تولید آن جلوگیری از نشت آب، ورود یا خروج هوا و سیالات مختلف است.

معمولا محل قرار گیری گسکت در میان دو قطعه است. یعنی در فضای خالی که در میان این دو قطعه وجود داشته، قرار می گیرد و مانع از ورود و خروج هوا یا سیالات می گردد. در مورد نحوه تولید این محصل نیز باید بدانید که از ورق های مقوایی یا پلاستیکی و یا سیلیکونی تولید می گردند. بنابراین امکان شکل پذیری آن ها به راحتی وجود دارد.

گسکت گلینگریت با توجه به نوع پوشش و نوع محافظت از -200 تا 550 درجه سانتی گراد تحمل حرارت را دارد و به همین علت به گسکت نسوز معروف می باشد. از این محصول در کارخانه های صنعتی ،سکوهای عظیم نفتی ،نیروگاه‌ها و حتی در منازل هم استفاده می‌شود.

نکته: گسکت به معنای درزبند است.

انواع گسکت کلینگریت

  • گسکت کلینگریت ساده
  • گسکت کلینگریت سیم دار
  • گسکت کلینگریت گرافیتی
  • واشر کلینگریت سیم دار گرافیتی
  • گسکت کلینگریت A * 3

بیشتر بخوانید مقاله گسکت کلینگریت : دیافراگم لاستیکی  

برای استعلام قیمت و خرید اورینگ لاستیکی و دیافراگم لاستیکی در اصقهان و سراسر ایران با کارشناسان ماهان صنعت به شماره 03133686571 – 09136854152 تماس بگیرید.

کاربرد گسکت کلینگریت

گسکت نوعی درزگیر با درز بند است و هدف از تولید آن جلوگیری از نشت آب، ورود یا خروج هوا و سیالات مختلف است.معمولا محل قرار گیری گسکت در میان دو قطعه است. یعنی در فضای خالی که در میان این دو قطعه وجود داشته، قرار می گیرد و مانع از ورود و خروج هوا یا سیالات می گردد. در مورد نحوه تولید این محصول نیز باید بدانید که از ورق های مقوایی یا پلاستیکی و یا سیلیکونی تولید می گردند. بنابراین امکان شکل پذیری آن ها به راحتی وجود دارد.

در تصفیه خانه آب، در سوپاپ ها و پمپ ها و همچنین به عنوان سر سیلندر واشر در ماشین ها و موتورها استفاده می شود  البته قابل ذکر است که از نوع بدون آزبست آن در صنعت های غذایی استفاده می شود.

واشر نسوز کلینگریت یک محصول بسیار مقاوم در برابر هوا، ازن، حرارت، فرسودگی،  روغن،  فاضلاب، مواد نفتی،  آب،  گاز طبیعی،  دی اکسید کربن، اتان می باشد. نمونه‌های موفق گسکت کلینگریت بدون آزبست، فایبرگلاس، سرامیک، و یا آرامید می‌باشند.

نکات نصب گسکت کلینگریت

  • برای نصب باید حتما سطح قطعه ای که گسکت روی آن قرار گرفته باشد کاملا تمیز باشد.
  • اگه بین دو فلنج صنعتی نصب می شود حتما باید کاملا منطبق به مرکز باشد و کاملا دور سوراخ پیچ ها و ورودی سیال را پوشش داده شود.
  • پیچ های فلنج را به آرامی و به روش ضربدری محکم نمایید.

بیشتر بخوانید مقاله گسکت کلینگریت : ضربه گیر

اهمیت و دلیل محبوب بودن گسکت کلینگریت بدون آزبست

این محصول یکی از مواد نسوز می باشد، که توانسته توجه خیل عظیمی از کارخانه داران و صنعتگران را به خود جلب نماید. این متریال بسیار کاربردی بوده و ویژگی های که در آن نهفته است، آن را از سایر مواد متمایز کرده است. گسکت کلینگریت بدون آزبست از این جهت دارای اهمیت زیادی می باشد، که می تواند نیاز صنایع بسیار اساسی را برطرف کند. صنایعی مانند سوخت های فسیلی، فولاد و فلزات اساسی صنایعی می باشند که در دنیای امروز بسیار اهمیت زیادی دارند.

     این موضوع سبب شده است تا رفع نیاز آن ها بسیار حائز اهمیت باشد، زیرا اگر چرخ تولید این مواد دچار اشکال شود، زندگی انسان ها و تکنولوژی نیز دچار اختلال می شود. این گسکت نسوز می تواند در صنایع زیادی ایفای نقش داشته باشد و از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. این نوع صنایع در دمای بالا کار می کنند، و هر متریالی‌ نمی تواند در چنین دمایی دوام آورد، اما این گسکت بدون آزبست از پس آن بر می آید از همین رو حائز اهمیت می باشد.

نکات مهم در خرید گسکت کلینگریت

   اولین چیزی که باید مورد توجه قرار دهید، مقدار فشاری است که گسکت سیمی یا دیگر انواع گسکت، می تواند تحمل کند. چرا که فشار زیاد ممکن است باعث عدم عملکرد درست گسکت شده و یا آن را خراب کند. مورد بعدی توجه به تعداد دفعاتی است که باید از گسکت گرافیتی استفاده شود. همچنین باید بدانید که چه نوع سیالی قرار است از داخل خط عبور کرده و با گسکت در ارتباط باشد. علاوه بر این ها توجه به دمای سیال است و این که آیا گسکتی که قصد خرید آن را دارید، می تواند این میزان از گرما را تحمل کند یا خیر.

جایگاه گسکت نسوز در آب بندی تجهیزات، آن‌چنان حساس است که بی دقتی در انتخاب ورق مناسب، براساس نیازهای موجود در محیط عایق بندی، می‌تواند منجر به کاهش ماندگاری تجهیزات و تحمیل هزینه‌های هنگفت گردد.

بیشتر بخوانید مقاله گسکت کلینگریت : کوپلینگ

مواردی که باعث خرابی گسکت می شود:

  • وجود ارتعاشات در سیستم
  • وجود ضربه قوچی در سیستم
  • قرارگیری نامناسب گسکت
  • در مسیر گرمایش قرار گرفتن
  • خزش گسکت (تغییر شکل تدریجی و کند آن تحت تاثیر نیروی ثابت با تنش مداوم)
  • فشار غیر یکنواخت از طرف فلنج های نگه دارنده گسکت
  • پائین بودن قدرت تحمل گسکت
  • پایینبودن قدرت استحکام پیچ ها

جمع بندی

  گسکت کلینگریت یکی از عمده ترین محصولات تولید شده از ورق کلینگریت است که در بخش های مختلف صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. از این محصول برای عایق بندی قطعات در محیط های گازی یا حاوی بنزین استفاده می شود. گسکت های کلینگریت یا نسوز به شکل شیت و یا برش خورده ، با ابعاد استاندارد و غیر استاندارد قابل تولید می باشد . گسکت کلینگریت را از ورق نسوز کلینگریت یعنی ترکیب پودر آزبست و رزین لاستیکی تولید می نمایند. دلیل محبوبیت گسکت کلینگریت انعطاف و شکل پذیری مطلوب در عین استحکام بالای این نوع از ورق های نسوز می باشد.

امروزه انواع مختلفی از ورق های نسوز در بازار وجود دارد که مهم ترین کاربرد آن ها تولید گسکت برای جلوگیری از فرسایش قطعات با کاهش اصطکاک  می باشد همینطور واشر ها با حذف فاصله میان دو قطعه از نشت مواد داخل تجهیزات جلوگیری می نماید. علاوه بر این، قیمت ورق‌ نسوز، در مقایسه با مزایای متعدد آن‌ها، بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

بیشتر بخوانید مقاله گسکت کلینگریت : تفاوت واشر و گسکت