کاربرد کاسه نمد خودرو

کاربرد کاسه نمد خودرو

در ابتدای مقاله کاربرد کاسه نمد خودرو قصد داریم درباره ی کاسه نمد مطالبی را برایتان بنویسیم. کاسه نمد قطعه ای متشکل شده از سه قطعه: فنر، واشر کاسه ای شکل فلزی و نمد فشرده می باشد که مانع نشت سیالات در قطعات مکانیکی خواهد شد، اما امروزه هر یک از واشرهای لاستیکی گرد در اندازه‌های مختلف که در دستگاه های مکانیکی مختلف مثل موتور اتومبیل برای پیشگیری از نفوذ قابل استفاده می باشد.

کاسه نمدها در معرض تحرک و ضربه های شفت و محیط قرار می گیرند، پس برای جلوگیری از پوسیدگی و فرسودگی، اجزاء آن از فلز تفلون ساخته می شود. فنر هم یکی از اجزای اصلی کاسه نمد است که  حالت کشسانی زیادی به کاسه نمد می دهد تا از نشست سیال در آن جلوگیری کند و همچنین قابل انعطاف باشد.

بطور کلی کاربرد کاسه نمد خودرو چیست ؟

کابرد کاسه نمد یا درزگیر جدا سازی دو قطعه که حرکت دورانی دارد، است و یا اینکه در حالت ساکن باشند. به کاسه نمد اصطلاحا آب بند نیز گفته می شود. وظیفه ی اصلی کاسه نمد را می توانیم این طور عنوان کنیم که از نفوذ گرد و غبار، و نشت روغن به خوبی جلوگیری می کند. همچنین واشر های کاسه نمد را از ورق های فولادی میسازند به این دلیل که در برابر ضربه های ناشی از حرکت شفت کاملا مقاوم باشند. کاسه نمد ها از ترکیب مواد پلاستیکی و فلزات نیز ساخته می شوند، تا در شرایط مختلف همچون دما و فشار بالا، مواد شیمایی و محیط اسیدی و بازی مقاومت لازم را دارا باشد و دچار فرسودگی و خوردگی نشود.

بیشتر بخوانید: اورینگ چیست ؟

برای استعلام قیمت و خرید اورینگ لاستیکی در اصقهان و سراسر ایران با کارشناسان ماهان صنعت به شماره 03133686571 – 09136854152 تماس بگیرید.

کاسه نمدها در کدام قسمت های خودرو به کار گرفته می شوند؟

کاسه نمدها در قسمت های مختلف اتومبیل کابرد دارند. از آن جمله می توان به ورودی خروجی گیرباکس، پلوس، میل لنگ، شیر فرمان و سوپاپ ها اشاره کنیم.
کاربرد کاسه نمدها در میل لنگ و پیستون از قرار زیر است:

  1. در دو سر ابتدایی و انتهایی میل لنگ خودرو یا اتومبیل دو کاسه نمد قرار گرفته شده است که اورینگ یا پکینگ هم نامیده می شود.این کاسه نمدها از نشت روغن به محیط بیرونی به خوبی جلوگیری می کنند.

  2. موتور خودرو جایی است که کاسه نمد در آن کاربرد بسیار فراوانی دارد و در محدوده پیستون قرار می گیرد. پیستون در یک محفظه بسته به سرعت زیاد جابجا می شوند. بسیار  طبیعی است برای جلوگیری از فرسایش و اصطکاک میان پیستون و دیگر نقاط موتور به مایعی همچون روغن بسیار نیاز است تا روان کاری بدون وقفه انجام گیرد و حرارت سیستم بسیار کاهش پیدا کند. در محل حرکت میله کاسه نمدی هم قرار می گیرد که از نشت روغن به بیرون محفظه جلوگیری می کند.
    گاهی اوقات هوا داخل محفظه گیربکس  خیلی زیاد محبوس می شود که با شروع به کار ماشین، گیر بکس به تدریج گرم شده و حرارتش بسیار بالا می رود که در نتیجه فشار داخل محفظه خیلی زیاد افزایش پیدا می کند و به کاسه نمد فشار زیادی می آورد و آن را جابجا می کند. با جابجایی کاسه نمد روغن نشت پیدا می کند.

 

کاسه نمد های خودرو را می توان بر اساس پارامترهای مختلف تقسیم بندی کرد:

  • نوع موتورهایی که در خودرو مصرف می گردد.
  • جنس کاسه نمدها.
  • از نظر نوع سیال در ارتباط با کاسه نمد.
  • شرایط فیزیکی محل مصرف کاسه نمد.

تاثیر دما بر عمر کاسه نمد خودرو را توضیح دهید؟

سه شکل دمایی در کاسه‌نمدها هستند که به دمای بیرونی، دمای «زیرلبه» (Underlip) و دمای «انباره» (Sump) تقسیم بندی  می‌شود. مجموع اثرات این دماها مسبب این می‌شوند تا مواد الاستومری در این قطعات، بسیار سخت شوند که در نهایت عدم انعطاف و کاهش عمر قطعه را به همراه خواهد داشت. دمای خارجی می‌تواند ناشی از هر منبع حرارتی خارجی نیز باشد و تاثیر شدیدی بر عمر این قطعه خواهد گذاشت.

مشکل دیگر، زمانی است که دمای خارجی به حداقل دمای عملیاتی لبه شتاب پیدا می کند. در دماهای پایین، اگر شفت دارای «لنگی» (Runout) باشد، به دلیل کاهش انعطاف‌پذیری لبه، امکان پاره‌شدن آن بسیار وجود دارد. دمای انباره نیز در عمر قطعه تاثیر بسیار زیادی دارد. در حقیقت، رابطه مستقیمی بین عمر قطعه و دمای انباره وجود دارد. در صورتی که اولولیت با عمر بیشتر قطعه باشد، دمای انباره پایین را باید مد نظر قرار بدهید اما در صورتیکه عمر بالا اهمیت چندانی نداشته باشد، دمای بالای انباره اثرات مثبتی بر روی سیستم خواهد گذاشت. با افزایش این دما، ویسکوزیته سیال و مصرف انرژی کاهش بسیار زیادی پیدا می‌کنند.

علت تولید انواع کاسه نمدها چیست؟

باتوجه به نوع و محل قرارگیری قطعات خودرو در ارتباط با کاسه نمد و گرمای تولید شده ی محل، قطعا کاسه نمد انتخابی در خودرو نیز می‌بایست متفاوت باشد.
دمایی که در محیط تولید می‌شود و نوع روغنی که در قطعات خودرو به کار می‌روند بسته به نوع خودرو نیز می‌تواند بسیار متفاوت از هم عمل کنند، که همین امر موجب می شود انواع مختلفی از کاسه نمد با مقاومت‌ها و تحمل حرارت‌های متفاوتی از هم طراحی، تولید شده و به بازار ارائه شوند.

عوامل و علائم خرابی و کاربرد کاسه نمد خودرو را توضیح دهید:

یکی از دلایل خرابی کاسه نمدهای خودرو ، نحوه قرارگیری صحیح کاسه نمد‌ها در جای خود می‌باشد. کاسه نمد‌های خودرو در طرف داخلی خود یک لبه دارند که این لبه‌ها به این منظور طراحی و ساخته شده است که دائما روغن داخل شفت را بازگرداند و روی آن بریزد و این عمل موجب می‌شود که شفت نیز دائما چرب و روان شود و به خوبی کار کند.

شیار‌های داخلی کاسه نمد ممکن است به صورت چپ گرد و یا راست گرد طراحی شده باشند و کاسه نمد در هر دو نوع ذکر شده موجود شود؛ و عدم دقت به این جهت شیار می‌تواند موجب عبور راحت روغن از روی شفت باشد که با باز کردن قطعه شاهد ریختن روغن فراوانی خواهید بود.

از عواملی که در خرابی کاسه نمدهای خودرو دخیل می باشند می‌توان به نبود روغن کافی در داخل کاسه نمد اشاره کرد. ساییدگی و پوسیدگی قطعاتی که کاسه نمد در آن به کار برده می‌شود نیز یکی از دلائل نشت و خرابی کاسه نمد خودرو می‌باشد. همچنین می‌توان به خراب شدن چرخ دنده‌ها و واشر‌های لاستیکی نیز اشاره ی کوچکی کنیم.