پروفیل اسفنجی چیست؟
پروفیل اسفنجی نوعی از پروفیل صنعتی است که جهت جذب ضربه و به عنوان بالشتک مورد استفاده قرار می گیرند. نسبت به لاستیک های جامد نرم تر و مقاومت کمتری در برابر فشار دارند. کاربردهای دیگر لاستیک اسفنجی سلول باز شامل بالشتک و عایق است. در این مقاله به تحلیل موارد زیر خواهیم پرداخت:
- اجزای سازنده پروفیل اسفنجی
- معرفی پروفیل لاستیکی اسفنجی
- ویژگی های پروفیل اسفنجی
- کاربردهای پروفیل اسفنجی
- انواع پروفیل اسفنجی
- ساختار و قیمت پروفیل اسفنجی
با ما همراه باشید.
اجزای سازنده پروفیل اسفنجی
پروفیل اسفنجی از SBR, NBR, EPDM نئوپرن، نیتریل، سیلیکون و سایر مواد الاستومری ساخته شده اند.
پروفیلهای اسفنجی از طریق اکستروژن شکل میگیرند، روشی تولید که به کالاهای لاستیکی اجازه میدهد در طولهای پیوسته از همان مقطع اجرا شوند. لاستیک اکسترود شده با استفاده از مواد شیمیایی و افزودنیهایی مانند بازدارندههای شعله، پرکنندهها، عوامل اتصال عرضی و رنگدانهها یا رنگها تولید میشود. اکستروژن های لاستیک اسفنجی بسته به ساختار آنها به دو دسته سلول باز یا سلول بسته طبقه بندی می شوند.
معرفی پروفیل لاستیکی اسفنجی
با سیستم ابتکاری تزریق گاز ساخت صنایع لاستیکی می توان پروفیلهای لاستیکی اسفنجی تولید نمود. امروزه پروفیل های (نوارهای) لاستیکی، بخش قابل توجهی از محصولات صنعت قطعات لاستیکی را به خود اختصاص داده اند، به گونه ای که استفاده از آنها از مصارف بسیار ساده و عمومی تا کاربردهای بسیار تخصصی و مهندسی را در برمی گیرد. پروفیل های لاستیکی بسته به کار بردشان ممکن است ساختارهای مختلفی مانند فشرده (Dense)، اسفنجی (Sponge)، دو جزئی (اسفنجی به همراه فشرده)، سه جزئی (اسفنجی به همراه فشرده و به همراه فلز)، … داشته باشند.
بیشتر بخوانید مقاله پروفیل اسفنجی چیست؟: دیافراگم لاستیکی
برای استعلام قیمت و خرید اورینگ لاستیکی و دیافراگم لاستیکی در اصقهان و سراسر ایران با کارشناسان ماهان صنعت به شماره 03133686571 – 09136854152 تماس بگیرید.
ویژگی های پروفیل اسفنجی
- مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، الکتریسیته ساکن و …
- مقاومت دمایی آن بسته به جنس هایی که تولید می شود، متفاوت می باشد.
کاربردهای پروفیل اسفنجی
- آب بندی مخازن
- آب بندی درب های اتوکلاو
- آب بندی دریچه های فاضلاب
- لاستیک ضربه گیر ستون پارگینگ
- آب بندی درب و پنجره های ساختمانی
- نوارآب بندی قالب های بتون
- نوارآب بندی درب ماشین بازیافت شهری
- نوارهای آب بندی دور باسکول صنعتی
- نوار آب بندی تی های خانگی و ماشین های شستشوی صنعتی و نوار
- آب بندی سردخانه هاو یخچال ها
- نوارآب بندی سقف و سازهای بزرگ
انواع پروفیل اسفنجی موجود در بازار عبارتند از :
- انواع پروفیل لاستیکی و نوار های اسفنجی با اشکال مختلف
- انواع پروفیل لاستیکی و نوار های سیلیکونی با اشکال مختلف
- انواع پروفیل لاستیکی و نوار های اکسترودری با اشکال مختلف
- انواع پروفیل لاستیکی و نوارهای پلیمری خشک و نرم طولی، متری
انواع پروفیل لاستیکی آببندی و نوارضربه گیرلاستیکی با اشکال مختلف از جنس EPDM ، NBR، NR، VAITON، Silicon
بیشتر بخوانید مقاله پروفیل اسفنجی چیست؟: ضربه گیر
ساختار کلی
پروفیلهای اسفنجی از طریق اکستروژن شکل میگیرند، روشی تولید که به کالاهای لاستیکی اجازه میدهد در طولهای پیوسته از همان مقطع اجرا شوند. لاستیک اکسترود شده با استفاده از مواد شیمیایی و افزودنیهایی مانند بازدارندههای شعله، پرکنندهها، عوامل اتصال عرضی و رنگدانهها یا رنگها تولید میشود. اکستروژن های لاستیک اسفنجی بسته به ساختار آنها به دو دسته سلول باز یا سلول بسته طبقه بندی می شوند.
سلول بسته
پروفیل های اسفنج سلول بسته حاوی سلول های بالون مانند هستند که گاز نیتروژن را نگه می دارند و از عبور هوا یا آب در فشارهای کم جلوگیری می کنند. کاربردها شامل تجهیزات نظامی، پزشکی و عایق صوتی است.
لاستیک اسفنجی سلول بسته نیز قابلیت های آب بندی قوی را با ویژگی های فشرده سازی و بازیابی خوب ترکیب می کند.
مواد برای لاستیک اسفنج سلول بسته عبارتند از EPT، EVA، لاستیک نیتریل، و اسفنج SBR. اسفنج پلی اتیلن، پلی اورتان و پی وی سی؛ و پروفیل های لاستیکی اسفنجی سلول بسته که از چسب های حساس به فشار (PSA) استفاده می کنند. معمولاً از نئوپرن و EPDM استفاده می شود. سیلیکون برای کاربردهای با دمای بالا مناسب است.
سلول باز
پروفیلهای اسفنج سلول باز حاوی جیبهای به هم پیوسته هستند تا هوا، آب و سایر مواد شیمیایی بتوانند در صورت فشرده نشدن مواد از آن عبور کنند. مواد سلول باز برای آب بندی با فشار کم و عمل فنری مناسب هستند اما برای پاکسازی آب و هوا توصیه نمی شوند. کاربردهای اضافی برای لاستیک اسفنجی سلول باز شامل بالشتک و عایق است.
مواد برای پروفیل های اسفنجی سلول باز شامل پلی اورتان، پلی استر و پلی اتر می باشد. لاستیک اسفنجی پلی اورتان ضربه را جذب می کند و در بسته بندی و مبلمان بالشتک ایجاد می کند. لاستیک اسفنجی پلی استر سبک وزن، مقاوم در برابر کپک و رسانایی حرارتی پایینی است. لاستیک اسفنجی پلی اتر برای جذب صدا و رطوبت استفاده می شود.
بیشتر بخوانید مقاله پروفیل اسفنجی چیست؟: کوپلینگ
قیمت پروفیل اسفنجی
پروفیل اسفنجی که در صنعت ریخته گری استفاده می شود و بسیار کاربردی است، از تنوع بالایی برخوردار است. وجود تنوع در این محصول باعث اعلام قیمت های گوناگون برای پروفیل اسفنجی می شود. به طور کلی تعیین قیمت پروفیل اسفنجی به عوامل متعددی وابسته است که برخی از مهم ترین فاکتورهای مؤثر در قیمت پروفیل اسفنجی عبارتند از:
- روش تولید پروفیل اسفنجی
- کیفیت متریال به کار رفته
- عیار پروفیل اسفنجی
- ابعاد پروفیل اسفنجی
- کارخانه تولیدکننده پروفیل اسفنجی
- نحوه فروش پروفیل اسفنجی
- هزینه حمل و نقل
- نوسانات بازار پروفیل
سخن آخر
تولید انواع پروفیل های اسفنجی و نوار های لاستیکی آب بند کننده به عنوان درزگیر و ضربه گیر به روش اکسترودر و مولدینگ با انواع متریال و در سطح مقطع و اشکال مختلف برای مصارف صنایع گوناگون اعم از صنعت نفت و گاز ، پالایشگاه ها، پتروشیمی ، صنایع دریایی ، پزشکی، غذایی، شیشه و پنجره، حمل و نقل، ساختمان و سیمان ، هواپیمایی و خودرو و… صورت می گیرد.
بیشتر بخوانید مقاله پروفیل اسفنجی چیست؟: تفاوت پکینگ پیستون و گلویی