معرفی انواع کاسه نمد و متریال آن
انواع کاسه نمد و متریال آن چه چیزی است؟ آیا تا کنون در حال حاضر فکر کرده اید که در بخش هایی از خودرو و دیگر تجهیزات مکانیکی که روغن و مایعات روان کننده وجود دارند، چرا هیچ نشتی خاص حتی کمی اصلا صورت نمی گیرد؟ در واقع اگر واضح تر بگوییم قطعاتی در تمام وسایل مکانیکی هستند که در دیده بیننده نیستند ولی وظیفه هایی خیلی مهم را در سازه و خودرو عهده دار می باشند و همیشه باید در همه حال به آن ها توجه بسیار ویژه ای داشت. چرا که خرابی و مستهلک شدن همیشه و در همه حال توانسته است صدمات بسیار جدی را به وسیله وارد کند و هزینه های بسیار زیادی را بر دوش بگذارد.
یکی از همین قطعات مهم و کاربردی کاسه نمد می باشد که در پاسخ به سوال ابتدای متن، وظیفه آن آب بندی موضع مربوطه در برابر هر سیال و مایعی می باشد.
انواع کاسه نمد و متریال آن چیست انواع مختلف آن را نام ببرید؟
کاسه نمد که به آن در انگلیسی و زبان خارجی oil seal یا radial shaft seal نیز می گویند، قطعه ای می باشد که درتمام سیستم های هیدرولیکی یا غیر هیدرولیکی مانند پمپ ها، پیستون ها و دیگر اتصالات به کاربرد فراوانی دارند. کاربرد انواع مختلف کاسه نمد در سیستم های آب بندی می باشد، که برای جلوگیری از نشت روغن در شفت ها و حفاظت از این قطعه ها در برابر گرد و غبار و آلودگی مورد استفاده ی بسیار زیادی قرار گرفته است. بخش های تشکیل دهنده کاسه نمد 2 بخش می باشد. یک بخش سخت و فلزی خارجی و بخش داخلی بسیار روان و انعطاف پذیر. وظیفه عایق کاری محکم و آب بندی بهتر بر عهده بخش داخلی یا همان بخش انعطاف پذیر بوده است.
جنس بخش داخلی از پلاستیک مصنوعی یا طبیعی می باشد که در صورت وارد آمدن فشار شدید یا متوسط و کم، از نشت روغن به خوبی جلوگیری می نماید. کاسه نمد به طور کلی و چکیده در بخش های بسیار مختلفی کاربرد فراوانی دارد که به قرار زیر آمده است: پولوس گیربکس، کاسه نمد شیر فرمان، لاسنیک گیت سوپاپ، شفت ورودی گیربکس، لیور دنده، سر میل لنگ، ته میل لنگ، کمپرسور باد، فانوسی، گیربکس، الکتروموتور، جک هیدرولیک، پمپ آب، چرخ، ماشین، دستگاه CNC، شیر، ژنراتور، گردگیر دولب….
بیشتر بخوانید مقاله انواع کاسه نمد و متریال آن : تولید کننده کاسه نمد در اصفهان
برای استعلام قیمت و خرید اورینگ لاستیکی و دیافراگم لاستیکی در اصقهان و سراسر ایران با کارشناسان ماهان صنعت به شماره 03133686571 – 09136854152 تماس بگیرید.
انواع کاسه نمد و متریال آن را نام ببرید؟
کاسه نمد خودرو:
در بخش های بسیار مختلف خودرو های سواری، سنگین یا سبک از روغن برای روان کاری استفاده ی بسیار فراوانی می شود و قطعات متحرک، از کاسه نمد برای آب بندی موضع مربوطه استفاده ی زیادی می گردد. گیربکس ها، موتور، میل لنگ خودرو، بخش هایی خاص در تمام خودرو ها هستند که نیاز به استفاده از کاسه نمد در آن ها بطور اساسی و جدی وجود دارد. از مصرفی ترین بخش های خودرو کاسه نمد است. چرا که گیربکس شامل تعداد بسیاری چرخ دنده بوده است و برای مهار اصطکاک بین چرخ دنده ها، نیاز به گردش روغن ها و سیالات در محفظه گیربکس دارد. بخاطر این حجم بسیار بالای روغن در گردش هستند که کاسه نمد گیربکس به نسبت بخش های دیگر خودرو دچار خرابی بسیار بیشتری می شوند.
کاسه نمد ماشین سنگین:
همانطور که پیش از این در مقاله انواع کاسه نمد و متریال آن مطالعه کردید، انواع کاسه نمد ها از 3 بخش تشکیل شده اند. یک بخش انعطاف پذیر، یک بخش فلزی و یک فنر. بخش انعطاف پذیر، لبه کاسه نمد می باشد که از جنس مواد الاستومری ساخته شده اند. بخش فلزی نیز، پوسته فلزی می باشد که برای اتصال خوب در نشمینگاه باید سختی بسیار مناسب را دارا باشد. فنز نیز با مکمل لبه کاسه نمد می باشد، که عملکرد آن برای تقویت آب بندی بسیار عالی است. کاسه نمد ماشین سنگین در برندها و مدل های بسیار گوناگون و اندازه های بسیار مختلف در بازار عرضه شده اند به فروش می رسند که برای اطلاع از قیمت ها می توانید با کارشناسان ماهان صنعت تماس حاصل فرمایید.
کاسه نمد پژو:
از مصرفی ترین قطعات یدکی بازار ایران، کاسه نمد پژو خصوصا پژو 206 می باشد فروش فوق العاده ی آن زبانزد تمام منطقه است. دلیل آن را هم می توانیم به این علت نسبت بدهیم که صاحبان این ماشین بیشتر جوانان هستند و نحوه رانندگی و تعویض دنده آن ها بر این موضوع بسیار موثر واقع شده است.
کاسه نمد پراید:
رده دوم و دومین مصرفی ترین قطعات یدکی، به کاسه نمد پراید مختص می شود. البته در این مورد علت خرابی زیاد، نحوه رانندگی جوانان اصلا مطرح نیست. بلکه کبفیت بسیار پایین و عملکرد بسیار ضعیف گیربکس این خودرو می باشد که مسبب اصلی استهلاک زودهنگام و زودرس قطعه ها می شود. علاوه بر گیربکس، موتور و سیستم تعلیق پراید نیز دارای استهلاک بسیار بالایی بوده است.
انواع کاسه نمد و متریال آن و جنسشان کدام اند؟
جنس انواع کاسه نمدهای موجود در بازار با توجه به محیط کاری خود، به انواع نسوز، سیلیکونی، لاستیکی و فلزی عرضه می شوند. این نام ها، نام های تجاری و بازاری می باشد. مثلا نسوزها، همان کاسه نمدهای لاستیکی می باشند که بخش لاستیکی آنها مقاومت بسیار بالاتری در برابر حرارت و گرما داشته است، تمام کاسه نمدهای موجود در بازار دارای بخش فلزی و لاستیکی است و هیچ یک فقط دارای بخش فلزی نمی باشند.
کاسه نمد لاستیکی چیست؟
چهار نوع لاستیک به کار رفته در کاسه نمدهای لاستیکی موجود در بازار داریم که دز مقاله انواع کاسه نمد و متریال آن بیان میشود و در شرح زیر می باشند:
- NBR لاستیک نیتریلNtirile rubber
- ACM- Polyacrylic rubber یا لاستیک پلی اکریلیک
- MVQ- Siliconic rubber یا لاستیک سیلیکونی
- FPM- Fluorinated rubber یا لاستیک فلوزاید. FPM در استاندارد ISO نام گذاری شده می باشند. در استاندارد ASTM نام آن FKM بوده که نام تجاری آن نیز همین بوده است. Viton نیز نام دیگر این پلیمر نام گذاری شده است.
- HNBR- Hydrogenated nitrile rubber یا لاستیک نیتریل هیدروژنه
- EPDM- Ethylene-propylene rubber یا لاستیک اتیلن پروپیلن
در عبارات زیر به محیط و محدوده دمای کاری این قطعات اشاره ای دقیق می کنیم.
NBR
محیط کاری: روغن ها و سیالاتی مبتنی یر پارافین، روغن های معدنی و چربی (روعن موتور و گیربکس)، روغن هیدرولیک، محلول آب صابونی هستند.
دمای کاری: منفی 30 تا 120 درجه سلسیوس
ویژگی اصلی: ضد روغن و حرارت
ACM
محیط کاری: روغن موتور، روغن های انتقال، روغن هیدرولیکی در اکثر خودرو ها
دمای کاری: منفی 25 تا 150 درجه سلسیوس
ویژگی اصلی: ضد روغن
دلایل خرابی کاسه نمد ها را ذکر کنید؟
قبل از هرچیزی لازم و ضروری است بدانید که در کاسه نمدها یک لبه لاستیک جای دارند که از پشت آن با یک فنر دایره ای شکل و دواری تقویت می شوند. در بیشتر کاسه نمد ها یک لبه تعبیه شده و وجود دارد که وظیفه گردگیری را کاملا در سیستم بر عهده می گیرد، جنسیت این قطعه پلاستیکی بوده است و از ورود و خروج مواد خارجی و آلودگی ها به داخل سازه و تجهیزات وابسته به آن، به خوبی جلوگیری به ارمغان می آورد.
حرارت و گرمایی که بین لبه آببندی و شفت گردان های موجود در سیستم یا سازه ایجاد شده است، گاهی اوقات از ۱۵۰ درجه هم بسیار بالاتر رفته است. همین حرارت و گرما موجب می شود تا روغن یا سیال دور لبه بسیار زیاد بسوزد و کربن زیادی در موضع آب بندی کاسه نمد را مختل نماید. اگر قصد داشته باشیم چندین مورد از موارد دیگر از خرابی کاسه نمد ها را برایتان بگوییم، به موارد زیر اشاره ای مختصر داریم:
- بسیار خشک کار کرد کاسه ند
- لنگی دینامیکی که ایجاد می شود.
- تماس شعاعی زیاد
- قطعات آب بندی شده
- ضریب اصطکاک بین تجهیزات
عواملی که باعث خرابی کاسه نمد ها است، شامل:
- حمل و نصب نادرست و خطرناک تا ۳۰درصد
- ساخت و ساز نامناسب و نادرست بدنه و شفت و کیفیت نامناسب پرداخت سطح شفت تا ۳۰درصد
- اشتباه در تشخیص نشتی ده تا ۱۵درصد
- خرابی ذاتی کاسه نمد از کارخانه تا مصرف تا ۱۰درصد