ساخت قطعات لاستیکی و سیلیکونی
امروزه ساخت قطعات لاستیکی و سیلیکونی، کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلفی همچون خودروسازی، صنایع نفت و گاز و آب و فاضلاب دارند. همچنین تولید قطعات لاستیکی با پلیمرهای مختلف هم خیلی مورد استفاده صنایع هستند و به همین دلیل ماشین آلات مکانیزه در این حوزه پیشرفت چشمگیری داشته اند و می توانند قطعات لاستیکی و سیلیکونی را در ابعاد و اشکال بسیار متنوعی تولید کنند.
لاستیک سیلیکون چیست؟
لاستیک سیلیکون یا پلی سیلوکسا، نوعی پلیمر قابل انعطاف می باشد که از مخلوط پلیمرهای کانی ـ آلی هستند که از پلیمریزاسیون (بسپارش) حلقه باز انواع سیلانها و سیلوکسانها ساخته می شوند. با اینکه لاستیک سیلیکون قیمت گرانی دارد ولی مقاومت قابل توجهی که از خود در برابر گرما نشان می دهد، موجب استفاده از این لاستیک ها در مصارف دمای بالا می شود. زنجیره اصلی لاستیک سیلیکون به شکل خطی است و وزن مولکولی بالایی دارد و به صورت یکی در میان متشکل از سیلسیم و اکسیژن است و نکته جالب این است که فاقد کربن می باشد.
به بیان دیگر، لاستیک سیلیکون نوعی پلیمر انعطاف پذیر به نام الاستومر می باشد که اصلی ترین خصوصیت این لاستیک همان انعطاف پذیری بسیار بالای آن در یک محدوده دمایی زیاد می باشد. از لاستیک های سیلیکونی به طور گسترده در صنایع پزشکی، غذایی، نظامی، هوافضا و مصرفی استفاده می شود. لاستیک سیلیکون کاربردها و فرمولاسیون متنوعی دارد که آن را به یک ترکیب بسیار مفید و محبوب تبدیل می کند.
بیشتر بخوانید: انواع ورق لاستیکی
جهت کسب مشاوره رایگان در خصوص خرید انواع اورینگ و همچنین استعلام قیمت اورینگ وایتون با کارشناسان فروش ماهان صنعت به شماره 03133686571 – 09136854152 تماس بگیرید.
ساخت قطعات لاستیکی و سیلیکونی چگونه است؟
قالب لاستیک و سیلیکون نوع دیگری از قالب ها هستند، که نسبت به قالب های پلاستیک و دایکست، از هزینه و همچنین پیچیدگی بسیار کمتری برخوردار هستند. روند کار ساخت قطعات سیلیکونی و لاستیکی اینگونه است که در ابتدا قالب موردنظر را حرارت می دهند تا گرم شود و پس از اینکه قالب به حرارت مورد نظر که برای لاستیک 120 درجه و برای سیلیکون بین 150 تا 200 درجه متغیر است رسید، لاستیک یا سیلیکون به شکل نواری یا لقمه ای و یا داخل محفظه تزریق در زیر آن قرار می گیرد. برعکس قالب های پلاستیک و ریخته گری که مذاب در داخل قالب ریخته می شود و پس از سرد شدن قطعه از قالب خود خارج می شود،قطعات سیلیکونی و لاستیکی پس از اینکه در اثر فشار زیاد به شکل قالب درآمدند و زمان پخت سپری شد، قالب بازمی گردد و این قطعات فرم گرفته شده، از درون قالب خارج می شوند.
مشخصات فیزیکی انواع قطعات کاربردی از جنس لاستیکی و سیلیکون در صنایع مختلف چیست؟
لاستیک سیلیکون نوعی متالوئید است. متالوئید عنصری است که هم خواص فلزات را دارد و هم خواص نافلزات را در خود جای داده است و به دو شکل آلوتروپیک وجود دارد. آلوتروپ ها، اشکالی از یک عنر هستند که خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوتی از یکدیگر دارند. یکی از آلوتروپ های لاستیک سیلیکونی، به شکل کریستال های براق، سیاه مایل به خاکستری و سوزنی مانند یا صفحات صاف هستند. آلوتروپ دوم ساختار کریستالی ندارد و معمولاً به صورت پودری قهوه ای رنگ در ساخت قطعات لاستیکی و سیلیکونی استفاده می شود. انواع قطعات کاربردی که از جنس لاستیک و سیلیکون در صنایع مختلف وجود دارند؛ نیمه هادی هستند. قطعات نیمه هادی، کاربردهای مهم و زیادی در صنعت الکترونیک دارند.
جهت کسب مشاوره رایگان در خصوص خرید انواع اورینگ و همچنین استعلام قیمت اورینگ وایتون با کارشناسان فروش ماهان صنعت به شماره 03133686571 تماس بگیرید.
انواع قطعات لاستیکی و سیلیکونی
با استفاده از ساخت قطعات لاستیکی سلیکونی، انواع و اقسام قطعات سیلیکونی ساخته می شوند که همانطور که گفته شد در صنایع غذایی، خودروسازی، پزشکی و غیره کاربرد بسیار زیادی دارند.
برخی از انواع آن به شرح زیر هستند:
- لاستیک سیلیکون
- روغن سيليکون
- گريس سيليکون
- رزين سيليکون
- سيليکون درزگيری
- چسب سیلیکون
- شیلنگ سیلیکون
ویژگی های قطعات لاستیکی و سیلیکونی چیست؟
ساخت قطعات لاستیکی و سیلیکونی ، ویژگی های بسیار زیادی دارند که موجب شده قطعات مختلفی از آن ساخته شود. به عنوان مثال، این ماده بدون مزه و بدون بو است و به خاطر همین ویژگی، در ساخت قطعات و لوازم مورد نیاز در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این قطعات مقاومت بسیار خوبی از خود دربرابر شرایط نامطلوب آب و هوایی از خود نشان می دهند و می توان از این قطعات در هر نوع شرایط آب و هوایی استفاده کرد بدون اینکه نگران آسیب رسیدن و خراب شدن آن باشید. از دیگر ویژگی های قطعات لاستیکی و سیلیکونی، خاصیت رنگ پذیر بودن آن است که باعث شد از طیف رنگی وسیعی برخوردار شوند که زیبایی بیشتری به این قطعات می دهد. همچنین این قطعات در برابر سرما، گرما و آتش بسیار مقاوم هستند و دچار آسیب نمی شوند و همین ویژگی باعث شده قطعات لاستیکی و سیلیکونی از پر مصرف ترین وسایل مورد استفاده در انواغ مشاغل و صنایع باشند. نقطه ذوب سیلیکون 1410 درجه سانتی گراد (2570 درجه فارنهایت) است. چگالی آن 2.33 گرم بر سانتی متر مکعب است.
جهت کسب مشاوره رایگان در خصوص خرید انواع اورینگ و همچنین استعلام قیمت اورینگ وایتون با کارشناسان فروش ماهان صنعت به شماره 03133686571 تماس بگیرید.
در ادامه به بیان برخی از ویژگی های قطعات لاستیکی و سیلیکونی به صورت خلاصه می پردازیم:
- دارای طول عمر و ماندگاری بسیار زیاد
- استفاده از آن در شرایط مختلف آب و هوایی امکان پذیر است
- قابلیت رنگ پذیری دارد
- در برابر اُزن هوا مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهد
- عایق الکتریکی بسیار خوبی است
- ضد آتش است و در برابر حرارت و برودت و هم چنین پایداری شیمیایی از مقاومت بالایی برخوردار است
- در برابر اشعه فرابنفش خورشید مقاومت خوبی دارد
- مزه و بو ندارد
- رسانش گرمایی پایینی دارد
- لرزه گیر بسیار مناسبی است
جهت کسب مشاوره رایگان در خصوص خرید انواع اورینگ و همچنین استعلام قیمت اورینگ وایتون با کارشناسان فروش ماهان صنعت به شماره 03133686571 تماس بگیرید.
مقالات مرتبط:
محصولات مرتبط