اورینگ سوزن انژکتور چیست؟
اورینگ سوزن انژکتور یک بخش مهم سیستم سوخترسانی موتورهای داخلسوز از جنس لاستیک نیتریل یا فلوروکربن است. این اورینگ، یک حلقه لاستیکی ریز است که داخل انژکتور نصب شده و نقش اساسی در جلوگیری از نشت سوخت دارد. وظیفهی اصلی این اورینگ، ایجاد سد مقاومی در قسمت اتصال سوزن به بدنهی انژکتور است که از ورود هوا و نشت سوخت به خارج از انژکتور جلوگیری میکند.
عملکرد اورینگ سوزن انژکتور
در واقع درون سیستم انژکتور از دو اورینگ استفاده می کنند. اورینگ های یک قطعه کوچک پلاستیکی هستند که شبیه به واشر برای آب بندی کردن انژکتور مورد بهره قرار می گیرند به بیان دیگر از ورود بخار و سایر مواد مایع مانند بنزین و گاز ها به داخل انژکتور جلوگیری به عمل میآورند در این گونه مواقع لازم است تا از متریال ضد بنزین استفاده شود. اورینگ سوزن انژکتور که در قسمت بالایی سوزن انژکتور قرار دارد از خروج و نشتی مواد اضافی به درون سیلندر جلوگیری به عمل می آورد. جهت آشنایی با اورینگ سوزن انژکتور و نگهداری منظم و تعویض به موقع این اورینگها با ما همراه شوید.
بیشتر بخوانید مقاله اورینگ سوزن انژکتور چیست؟ : تولید کننده کاسه نمد اصفهان
برای استعلام قیمت و خرید اورینگ لاستیکی و دیافراگم لاستیکی در اصفهان و سراسر ایران با کارشناسان ماهان صنعت به شماره 03133686571 – 09136854152 تماس بگیرید.
اجزای تشکیل دهنده انژکتور اتومبیل
انژکتور به عنوان یک قطعه مهم و کاربردی درون سیلندر خودروست که در صورت نبود این قطعه خودرو دچار مشکل خواهد شد. نبود این قطعه موتور نابود خواهد کرد. انژکتور دارای اجزای مختلفی است. تمامی این اجزاها وظیفه مشخصی را برعهده دارند که کارکرد بهینه هر کدام باعث عملکرد صحیح انژکتور می شود. به طور کلی اجزای تشکیل دهنده انژکتور عبارتند از :
- بدنه انژکتور
- سوراخ خروجی
- اورینگ بالا و پایین
- سوزن انژکتور
- سلونوئید
- فیلتر ورودی
- سوپاپ
- آرماتور
ابعاد اورینگ سوزن انژکتور
اورینگ سوزن انژکتور باید با سایز انژکتور هماهنگ باشد تا بتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد به طور کلی میتوان گفت سایز اورینگ انژکتور خودروها حدود ۱۴ تا ۱۵ میلی متر است.
رنگ بندی اورینگ ها
اورینگ سوزن انژکتور در رنگ های سبز، نوک مدادی، قهوه ای و چند رنگ دیگر موجود می باشد که بهترین آنها اورینگ انژکتور وایتونی سبز رنگ است. رنگ خاکستری آن با رنگ سبز آن هیچ فرقی ندارد و هامنطور قهوه ای کیفیت مشابه و عالی است و فقط رنگ آن ها است که فرق می کند. جالب اینکه در بازار و تعمیرگاه ها باب شده است که رنگ سبز بهتر است و چنین موضوعی غلط است و هیچ فرقی ندارد.
جنس اورینگ سوزن انژکتور
جنس اورینگ سوزن انژکتور برای جلوگیری از نشت سوخت و تأمین مقاومت در برابر عوامل محیطی متغیر با دقت انتخاب میشود. در صنعت اتومبیلسازی، دو نوع مواد اصلی برای ساخت اورینگ سوزن انژکتور به کار میروند: نیتریل (NBR) و وایتون (VITON) که مقاومت مناسبی در برابر سوخت، روغن، و شرایط حرارتی دارند. حالا با ویژگی های این عناصر آشنا شوید:
بیشتر بخوانید مقاله سوزن اورینگ انژکتور چیست؟ : تولید کننده بلادر اصفهان
جنس اورینگ سوزن انژکتور
جنس اورینگ سوزن انژکتور برای جلوگیری از نشت سوخت و تأمین مقاومت در برابر عوامل محیطی متغیر با دقت انتخاب میشود. در صنعت اتومبیلسازی، دو نوع مواد اصلی برای ساخت اورینگ سوزن انژکتور به کار میروند: نیتریل (NBR) و وایتون (VITON) که مقاومت مناسبی در برابر سوخت، روغن، و شرایط حرارتی دارند. حالا با ویژگی های این عناصر آشنا شوید:
شاخصه های نیتریل NBR یا BUNA-N:
عایق مناسب در برابر این مواد.
قابلیت تحمل در شرایط دمایی متوسط.
مقاومت خوب در برابر نفت خام، بنزین، پروپان، روغنهای نفتی، و آب.
کاربرد :
جهت سوختهای مایع مانند بنزین مناسب است.
شاخصه های وایتون (VITON):
تحمل در شرایط دما و فشار حداکثری.
مقاومت بالا در برابر حلالهایی مانند بنزین.
کاربرد :
مناسب برای شرایطی که نیاز به مقاومت در برابر شرایط حرارتی و فشاری خاص داریم، مثل داخل انژکتورها.
دلایل خرابی اورینگ سوزن انژکتور
اورینگ سوزن انژکتور از تجهیزات مصرفی اتومبیل به شمار می آید که دارای عمر مفید معینی است. اگر اورینگ سوزن انژکتور بعد از مدتی خراب شد، انژکتور خودرو فشار زیادی را به این وارد می کند و اورینگ تحت هر شرایطی باید از نفوذ بنزین اضافی به داخل سیلندر و همچنین ناشی از سوختن بنزین به داخل انژکتور جلوگیری به عمل بیاورد. در صورت خرابی اورینگ سوزن انژکتور موتور خوب کار نمی کند. این حرارت و فشار زیاد ممکن است در طول زمان منجر به خرابی و یا گشاد شدن ابعاد اورینگ انژکتور شود و درصورتی که پس از خرابی سریعا عوض نشود، باعث مشکلات جدی در سیستم مکانیکی خودرو خواهد شد.
حالا از کجا باید متوجه خرابی اورینگ سوزن انژکتور شویم؟
شناسایی خرابی اورینگ سوزن انژکتور توسط افراد دشوار است و همین دلیل موجب خرابی بیشتر در خودروها می شود. اگر در مدت زمان معین ماشین را برای سرویس به تعمیرگاه ببرید، احتمالا قبل از ورود هرگونه خسارت احتمالی مشکل برطرف شود اما در صورت عدم بررسی خودرو به واسطه تعمیرکار از طریق نشانه هایی میتوانید خرابی اورینگ انژکتور را متوجه شوید.
هنگام خرابی اورینگ انژکتور دود خروجی خودرو به رنگ سیاه و غلیظ است. البته خودروهای انژکتوری معمولاً دود زیادی تولید نمی کند پس اگر دود خروجی از اگزوز زیاد و سیاه رنگ است احتمال خرابی اورینگ انژکتور وجود دارد. اگر در قسمت خروجی اگزوز خودرو قطرات بنزین مشاهده کردید، احتمال خرابی اورینگ انژکتور وجود دارد. در صورت تشخیص هر یک از این علائم، بهتر است سوزن انژکتور را بررسی و در صورت لزوم تعویض کنید. توصیه میشود سوزن انژکتورها را مثلاً هر 50,000 تا 100,000 کیلومتر یا هنگامی که مشکلات آشکاری در آن وجود دارد تعویض کنید.
بیشتر بخوانید مقاله سوزن اورینگ انژکتور چیست؟ : تولید کننده اورینگ اصفهان
مشکلات اورینگ سوزن انژکتور
هوا کشیدن اورینگ سوزن انژکتور یکی از معضلات سیستم سوخترسانی موتور اتومبیل است که شاید بخاطر چند فاکتور پیش بیاید. از جمله:
ضربه مکانیکی
آسیبهای مکانیکی به اورینگ میتواند از جمله علل هوا کشیدن شدن باشد. این آسیبها ممکن است ناشی از ضربهها، خوردگی، یا فشارهای ناهموار باشند که باعث لطمه به سلامت اورینگ میشوند.
خراب شدن اورینگ
در زمان طولانی، عوامل محیطی، یا کیفیت پایین مواد ساخت اورینگ میتواند باعث خرابی و کاهش انعطافپذیری آن شود. در نتیجه، هوا ممکن است به سیستم سوخترسانی نفوذ کرده و عملکرد انژکتور را تحت تأثیر قرار دهد.
نشتی
نشت در سیستم سوخترسانی به دلیل لولههای خراب، اتصالات لاستیکی ناصحیح یا آسیب به اورینگ، موجب ورود هوا به سیستم میشود.برای رفع این مشکلات، انجام یک بازرسی دقیق بر روی اورینگها و سیستم سوخترسانی، تعمیر یا تعویض اورینگهای خراب، و اصلاح نقصهای مکانیکی یا نصب نادرست میتواند لازم باشد. همچنین، رعایت دورههای نگهداری منظم و استفاده از قطعات با کیفیت مطلوب نیز میتواند به پیشگیری از این مشکلات کمک کند.
نصب اشتباه
نصب نادرست اورینگ به سبب فشار نامناسب، گمراهی در نصب، یا اشکال در محل قرارگیری اورینگ میتواند منجر به هوا کشیدن آن شود.
گرمای شدید
تحت شرایط حرارتی بسیار بالا، مانند دماهای خارج از حد معمول، اورینگ ممکن است خود را به دلیل تغییر شکل یا آسیب جدی، هوا کشیده شود.