اهمیت صنعت لاستیک سازی و لاستیک مصنوعی

فهرست مطالب

اهمیت صنعت لاستیک سازی و لاستیک مصنوعی

در ابتدای مقاله اهمیت صنعت لاستیک سازی و لاستیک مصنوعی باید بدانید که جامعه مدرن و امروزی به شدت به استفاده کردن  از لاستیک بسیار  وابسته می باشد، لاستیک سازی به دو صورت قابلیت تولید را دارد: طبیعی و مصنوعی. صنعت لاستیک سازی مشاغل بسیار زیاد و مختلفی را پوشش خواهد داد.

برای تولید کردن لاستیک های بسیار مختلف  برش های لاستیکی و اپراتورهای کارخانه های لاستیک دست به کار خواهند شد، در حالی که متخصصان فروش و بازاریابی به دنبال فروش محصولات بسیار مختلف به سایر مردم می باشند. شیمیدانان و مهندسان روش های بسیار زیاد و نوینی را برای پردازش کردن انواع بسیار مختلف لاستیک ها را  طراحی کرده اند.

در همین مورد، طراحان صنعتی دست بکار شده اند و  محصولات بسیار جدیدی را طراحی می نمایند، همه آنها و سایر قسمت ها و کارکنان این قسمت  ها، جزئی کوچک از صنعت می باشند که سالانه بیش از 27 میلیون تن لاستیک را تولید می نماید، محصولات ساخته شده از لاستیک در همه جا  مورد استفاده ی بسیار زیادی قرار خواهند گرفت.

 محصولات لاستیکی بسیار متعددی را در خانه، محل کار خود، در حالت های بسیار مختلف حمل و نقل شامل: ماشین، دوچرخه، قطار و هواپیما و غیره پیدا می کنید. به همین ترتیبی که بیان کردیم، قسمت صنعت برای ساخت شیلنگ، واشر و تسمه از لاستیک استفاده ی بسیار زیادی می کند. تمام این محصولات یا از لاستیک طبیعی یا مصنوعی ساخته خواهند شد.

لاستیک طبیعی و مصنوعی

لاستیک های طبیعی نوعی پلیمر می باشند که از شیره درخت لاستیک استخراج می گردند. پس از جمع آوری این شیره در معرض گرما و هوا بسیار خفیف قرار خواهند گرفت. این فرآیند به صنعت لاستیک طبیعی خواهد داد، که بسیار سخت می باشد، ولی پس از جوش زدن ها، نرم و الاستیکی خواهند شد. از طرف دیگر، لاستیک مصنوعی یک الاستومر مصنوعی (همچنین یک پلیمر) می باشد که در کارخانه ها با استفاده از کاتالیزورهای بسیار مختلف در این فرآیند تولید خواهند شد، که انجام گرفتن این پروسه ها صنعت پولساز لاستیک سازی را به وجود خواهد آورد.

بیشتر بخوانید مقاله اهمیت صنعت لاستیک سازی و لاستیک مصنوعی : تولید کننده کوپلینگ در اصفهان

برای استعلام قیمت و خرید اورینگ لاستیکی و دیافراگم لاستیکی در اصقهان و سراسر ایران با کارشناسان ماهان صنعت به شماره 03133686571 – 09136854152 تماس بگیرید.

تاریخچه صنعت لاستیک سازی طبیعی را شرح دهید؟

مهمترین ماده ی تشکیل دهنده لاستیک طبیعی، لاتکس می باشد که در اصل پلیمری به نام پلی ساپورن است که در آب معلق می ماند. پلیمر ها تشکیل شده هستند  از مولکول های زنجیره ایی متصل به یکدیگر، که شامل تعداد زیادی پلی می باشد. باید بدانید در واقع لاستیک یک فرم خاص از پلیمر به نام الاستومر، به این معنی که مولکول های پلیمری آن خمیده ای شکل می باشند و دارای خاصیت کشسانی  قوی نیز هستند. بیش از 2500 گیاه لاتکس تولید می نمایند بارو می کنید؟! که ماده ای مانند شیر مانند می باشد.

لاتکس تجاری از درختی استوایی به نام Hevea brasiliensis بدست  آمده است.

این درخت لاستیکی در آمریکای جنوبی رشد کرده است، همانطور که از نام این محصول پیدا شده است. بیش از 3000 سال پیش، تمدن های بسیار قدیمی لاتکس را با آب مخلوط می نموده اند تا لاستیک ایجاد گردد به مرور زمان فهمیدند که تغییر کردن اساسی  نسبت لاتکس به آب موجب تغییر خواص لاستیک شده است.

تا قبل از سال 1900، بیشتر لاستیک ها کاملا طبیعی از درختان وحشی در برزیل حاصل می شده است با افزایش دادن محبوبیت بسیار زیاد دوچرخه ها و اتومبیل در قرن بیستم، تولید کردن و تقاضای بسیار زیاد لاستیک افزایش بشدت چشمگیری پیدا کرده است و این شروع یک پیدایش بسیار عالی در صنعت لاستیک سازی است. تا دهه 1930، از لاستیک های کاملا طبیعی در وسایل نقلیه و هواپیما استفاده ی بسیار زیادی می شده است و در آن زمان، بیشترین منابع لاستیکی ایالات متحده از جنوب شرقی آسیا وارد می شد، که با شروع شدن جنگ جهانی دوم دسترسی ایالات متحده به این منابع را قطع نمودند.

ساخت و آماده سازی اجزای تایر را توضیح دهید؟

این فرایند های آماده سازی اجزای تایر باید بدانید  در بخش های بسیار مختلف و  متفاوتی انجام خواهد گرفت:

  • ساختن لایه ها در قسمت  های کلندر و برش لایه
  • ساختن بلت سیمی روی دستگاه استیلاستیک و ساختن طوقه های تایر در بخش های بید سازی
  • ساختن  ترد، دیواره ها، نوار های لاستیکی سر شانه ها و … در بخش اکسترودر
  • ساختن آستر ها برای پوشش داخلی در کلندر گام

 

استفاده کردن از لاستیک مصنوعی را شرح دهید؟

سایر لاستیک های تولید شده در کارخانه ها دارای خواص بسیار زیادی بوده اند که الزامات صنایعی را که در آن استفاده ی بسیار زیادی خواهد شد کاملا مطابقت بسیار زیادی دارد. برای ساختن سایر محصولاتی که در بخش کردن حمل و نقل ، محصولات مصرفی ، محصولات صنعتی و پزشکی مورد استفاده ی بسیار زیادی قرار می گیرند، قابلیت ارتجاعی ، مقاومت و انعطاف پذیری مناسب می باشد. کاربردهای بسیار زیاد لاستیک مصنوعی به دلیل خواص زیر می باشد:

  •     خاصیت ارتجاعی بسیار زیاد و مقاومت زیاد در برابر آب های ان
  •     مقاومت زیاد آن در برابر سایر قلیاها و سایر اسیدها بسیار ضعیف می باشد
  •     چقرمگی ، چسبندگی ، نفوذپذیری و مقاومت آن در برابر برق خوب است.

مزایای استفاده از لاستیک مصنوعی کدام اند؟

مزایای استفاده  کردن از لاستیک های مصنوعی در صنایع امروزی مدرن از ویژگی های بارز هوازدگی غیرقابل مقایسه آن ناشی می گردد. لاستیک های مصنوعی در برابر حلالها ، اکسیژن ، روغنها و برخی مواد شیمیایی دیگر مقاومت بسیار زیادی را داند. این موجب می گردد سن بهتر از گزینه های دیگر واقع گردد. همچنین، لاستیک مصنوعی  هنگامی که در معرض طیف وسیعی از دما قرار بگیرند، انعطاف پذیری خود را هرگز از دست نخواهند داد.

کاربردهای لاستیک مصنوعی را بیان کنید؟

بیشتر لاستیک ها (طبیعی یا مصنوعی) برای ساختن لاستیک مورد استفاده ی بسیار زیادی می شود. با این حال ، برای ایجاد کردن لاستیک های بسیار محکم با ماده پرکننده همانند کربن سیاه مخلوط می گردد. بعد از لاستیک ، محصولات بسیار زیاد و بسیار متنوع دیگری در بازار موجود است که از لاستیک های مصنوعی همانند: چسب و دستکش لاتکس استفاده ی بسیار زیادی می شود.

از لاستیک کمی زیاد سخت تر، با دوام تر می باشند و بسیار کمتر الاستیک از لاستیک های هواپیما، لوله های شیلنگ و حتی واشر ضد آب استفاده خواهند شد. با ما باشید، تا مختصراً تجربیات در استفاده از لاستیک مصنوعی را بدانید: اهمیت صنعت لاستیک سازی در این صنایع بسیار مشخص است، همچنین صنعت حمل و نقل بزرگترین کاربر لاستیک برای تولید لاستیک  را دارد.

صنعت ساخت و ساز از لاستیک در تسمه های آسانسور، شیلنگ، لوله و یاطاقان لرزه ای و غیره استفاده ی بسیار زیادی را دارا است. صنایعی که کالاهای مصرفی را تولید می نمایند از لاستیک ها برای ساخت کفش ، پاک کن و ورزش استفاده ی بسیار زیادی می کنند.

بیشتر بخوانید مقاله اهمیت صنعت لاستیک سازی و لاستیک مصنوعی : تولید کننده دیافراگم لاستیکی در اصفهان